Over Radio de Richel

Radio de Richel is de digitale bibliotheek met podcasts van de Theatertroep, ‘t Barre Land en verwanten. Momenteel wordt de podcast “Decamerone” gemaakt. Hierin lezen we jullie de 100 beroemde verhalen van Boccaccio voor, integraal en ongecensureerd.

De langst lopende serie van Radio de Richel is “Portretten van Toneelspelers” gemaakt door Czeslaw de Wijs en Jochum Veenstra. Hierin vertellen geïnterviewden over hoe hun leven in verband staat met de Nederlandse theatergeschiedenis. De derde serie is “Liefde voor Theater”  gemaakt door Simon van den Berg en Jochum Veenstra. Tot slot is de serie “Blik op de Stad” te beluisteren, deze is gemaakt door Franka Bauwens en Jochum Veenstra.

Tot nu toe zijn de volgende gasten in bovengenoemde podcasts geweest:

Vorige seizoenen

In 2014 is Radio de Richel opgezet naar aanleiding van een project van Frascati. In het verlengde van het door Frascati geproduceerde Radio Futura werden er in Radio de Richel theatermakers geïnterviewd over wat hen inspireert. In het seizoen 2015-2016 kreeg dit programma een vervolg. In Fragmenten spraken Jip Vuik en Jochum Veenstra met theatermakers over zijn of haar favoriete boeken. Vanaf seizoen 2016-2017 heeft de podcast een eigen site en zendt onregelmatig uit. Vanaf 2019 werkt Radio de Richel samen met de Theaterkrant.nl.

Abonneren op Radio de Richel

Afhankelijk van hoe je graag naar podcasts en muziek luistert, kan je je op vier manieren op de podcast abonneren.

    1. Luister je graag via de website? Abonneer je dan via een mail dienst. Deze link brengt je naar een site die je een mailtje stuurt bij nieuwe afleveringen.
    2. Luister je op een Mac of met een telefoon van Apple? Je kan je abonneren via de Apple podcast applicatie.
    3. Luister je muziek via Spotify. Radio de Richel is via de podcastbibliotheek van deze dienst te beluisteren. Ga naar: Spotify
    4. Luister je op een Android-telefoon naar Radio de Richel ga dan naar http://subscribeonandroid.com/theaterkrant.nl/feed/podcast-derichel. Op deze site vind je een aantal suggesties voor app’s om naar de podcast te luisteren. Als je al een podcastapplicatie op je Androidtelefoon hebt, dan wordt deze automatisch geopend. Werkt dit niet? Probeer dan Radio de Richel te vinden via de zoekoptie van de applicatie. Of zoek in je app de mogelijkheid om de podcast toe te voegen met het RSS feed. Het RSS feed van de podcast is: “https://www.theaterkrant.nl/feed/podcast-derichel”.