Radio de Richel is de digitale bibliotheek met podcasts van de Theatertroep, ’t Barre Land en verwanten. Momenteel worden twee podcast gemaakt. Czeslaw de Wijs en Jochum Veenstra maken “Portretten van Toneelspelers”, en Franka Bauwens en Jochum Veenstra maken “Blik op de Stad”.
In “Portretten van Toneelspelers” vertelt een geïnterviewde over zijn of haar leven en hoe die in verband staat met de Nederlandse theatergeschiedenis. In “Blik op de Stad” neemt een theatermaker/-maakster van Frascati de toehoorder mee op een wandeling door Amsterdam.

Tot nu toe zijn de volgende gasten in bovengenoemde podcasts geweest:

Vorige seizoenen

In 2014 is Radio de Richel opgezet naar aanleiding van een project van Frascati. In het verlengde van het door Frascati geproduceerde Radio Futura werden er in Radio de Richel theatermakers geïnterviewd over wat hen inspireert. In het seizoen 2015-2016 kreeg dit programma een vervolg. In Fragmenten spraken Jip Vuik en Jochum Veenstra met theatermakers over zijn of haar favoriete boeken. Vanaf seizoen 2016-2017 heeft de podcast een eigen site en zendt het (bijna) wekelijks uit.

Abonneren op Radio de Richel

Afhankelijk van hoe je graag naar Radio de Richel luistert, kan je je op drie manieren op de podcast abonneren.

  1. Luister je graag via de web-site? Abonneer je dan via een mail dienst. Deze link brengt je naar een site die je een mailtje stuurt bij nieuwe afleveringen.
  2. Luister je op een Mac of met een telefoon van Apple? Abonneer je dan via Itunes.
  3. Luister je op een Android naar Radio de Richel ga dan naar http://subscribeonandroid.com/radioderichel.nl/feed/podcast. Op deze site vind je een aantal suggesties voor app’s om naar de podcast te luisteren.