Over Radio de Richel

Radio de Richel is de digitale bibliotheek met podcasts van de Theatertroep, ’t Barre Land en verwanten. Momenteel worden twee podcast gemaakt. Czeslaw de Wijs en Jochum Veenstra maken “Portretten van Toneelspelers”, en Franka Bauwens en Jochum Veenstra maken “Blik op de Stad”.
Portretten van Toneelspelers” is een samenwerking met Theaterkrant.nl. Geïnterviewden vertellen over hoe hun leven in verband staat met de Nederlandse theatergeschiedenis. “Blik op de Stad” zijn wandelingen met een theatermaker/-maakster van Frascati door Amsterdam.

Tot nu toe zijn de volgende gasten in bovengenoemde podcasts geweest:

Vorige seizoenen

In 2014 is Radio de Richel opgezet naar aanleiding van een project van Frascati. In het verlengde van het door Frascati geproduceerde Radio Futura werden er in Radio de Richel theatermakers geïnterviewd over wat hen inspireert. In het seizoen 2015-2016 kreeg dit programma een vervolg. In Fragmenten spraken Jip Vuik en Jochum Veenstra met theatermakers over zijn of haar favoriete boeken. Vanaf seizoen 2016-2017 heeft de podcast een eigen site en zendt onregelmatig uit. Vanaf 2019 werkt Radio de Richel samen met de Theaterkrant.nl.

Abonneren op Radio de Richel

Afhankelijk van hoe je graag naar podcasts en muziek luistert, kan je je op vier manieren op de podcast abonneren.

    1. Luister je graag via de website? Abonneer je dan via een mail dienst. Deze link brengt je naar een site die je een mailtje stuurt bij nieuwe afleveringen.
    2. Luister je op een Mac of met een telefoon van Apple? Je kan je abonneren via de Apple podcast applicatie. Sinds de laatste software-update werkt de podcast app niet altijd meer goed. Overcast is een goed alternatief.
    3. Luister je muziek via Spotify. Radio de Richel is via de podcastbibliotheek van deze dienst te beluisteren. Ga naar: https://open.spotify.com/show/7pJBHjBOZQJDbZcScO9zVw
    4. Luister je op een Android-telefoon naar Radio de Richel ga dan naar http://subscribeonandroid.com/theaterkrant.nl/feed/podcast-derichel. Op deze site vind je een aantal suggesties voor app’s om naar de podcast te luisteren. Als je al een podcastapplicatie op je Androidtelefoon hebt, dan wordt deze automatisch geopend. Werkt dit niet? Probeer dan Radio de Richel te vinden via de zoekoptie van de applicatie. Of zoek in je app de mogelijkheid om de podcast toe te voegen met het RSS feed. Het RSS feed van de podcast is: “https://www.theaterkrant.nl/feed/podcast-derichel”.